arrow_drop_up arrow_drop_down
Saskia Emmerink businesscoach webdesigner

"Puur, transparant, moedig en direct"

Vier woorden die kenmerkend zijn voor mijn manier van ondernemen en voor hoe ik in het leven sta.
M'n innerlijke kompas door weer en wind volgend, blijf ik een inspirerend avontuur vinden.


"A smooth sea never made a skilled sailor"


Ik werk met gelijkgestemde ondernemers, met de moed om het businessroer om te gooien en niet weten hoe dat effectief te doen en daarin begeleid willen worden door een ervaren expert.


Als businessguide & designer heb ik 4 programma's ontworpen die je mijl voor mijl helpen om je (online) business effectief vorm te geven o.a.: het "Frisse koers - Intensive" 1 op 1 programma.


Vragen? Laten we Zoomen!
Dan kan ik vrijblijvend inzoomen op al je vragen.

Een rijk bezit, je vrij voelen in je ondernemerschap

Geboren in de havenstad Hoorn, zat ik vroeger als kind al uren op/aan het water, om te schetsen of om schipper op m'n zelfgemaakte vlot te spelen. Nu terugkijkend, doe ik waar ik vroeger al blij van werd (op het bouwen van een vlot na :-). Naast Koersvast Online, verhuur ik mijzelf een of twee dagen in de week als open boat schipper/gids op de Amsterdamse grachten. Dat ik die vrijheid heb om op deze manier te ondernemen is niet zonder slag of stoot gegaan en als je wilt help ik je graag om jouw ideale ondernemerskoers te vinden.Lange dagen en korte deadlines

Op mijn 16e ging ik al aan de slag bij een groot reclamebureau in Amsterdam en heb in mijn functies een brede kennis opgebouwd van Werktekenaar tot assistent Art Director. Tien jaar en diverse opleidingen later, ben ik als Studio Manager bij een wat kleiner bureau in Zaandam gaan werken maar ook daar waren het de lange dagen en korte deadlines die er voor zorgde dat ik in 1994 als ondernemer van start ging voor de zelfstandigheid en vrijheid waar ik erg naar verlangde. 

Stress bleef me achtervolgen

Na eerst nog een maand door India gebackpacked te hebben, volgden er tien omzetrijke ondernemersjaren. Ik had een voorliefde voor Branding & Design, werkte van de kleine MKB'er tot en met de grote multinationals (TNT, Airmiles, P&O North Sea Ferries) maar raakte in 2004 bijna in een burn-out. Ik snapte het niet, hield van mijn werk, was vormgever in hart en nieren, ik won een 3-tal Webdesign Awards, de opdrachten waren groots, de klanten blij en toch kon ik mij niet ontspannen.Ontspannen leren ondernemen

Ik werd me ervan bewust dat ik een diepere vervulling miste en had tools voor een meer ontspannen manier van ondernemen nodig. Mijn bureau heb ik toen op een laag pitje gezet en ben voor mijn persoonlijke ontwikkeling diverse coach & trainers opleidingen gaan volgen o.a.: Humanistic NLP, Energetische Psychologie en de BML (Body & Mind Language) opleiding. Na deze HBO studie's ben ik voor HNLP en BML een aantal opleidingsjaren als groepscoach ingezet. Via numerologie werd uiteindelijk mijn missie/vervulling helder. 

"De (spirituele) missie van de ondernemer boven water krijgen en die helpen vormgeven"

Mijn zakelijke ontwikkeling stond ook niet stil en om mijn bedrijf zo relaxt mogelijk te runnen heb ik mij verdiept in Online Marketing, in Strategische concept ontwikkeling, simpele verdienmodellen voor ZZP'ers en Businesscoaching. Waarna ik in 2007 mijn droom: een nieuw model sloep ontwerpen en laten bouwen heb gerealiseerd. Op deze bijna 11 meter lange sloep heb ik jarenlang met veel plezier Branding & Business Bootcamp trainingen verzorgd, tot ik door een relatiebreuk mijn schip in 2012 heb moeten verkopen. 

Trouw zijn aan mijn missie

Ondernemers helpen hun ideale ondernemerskoers te laten (her)ontdekken en dat helpen online vorm te geven, gaf mij die diepere vervulling die ik nodig had. Alles klopte: op het water zijn, de helende en verhelderende werking van het water, de unieke uitwerking op mijn deelnemers, het ontspannen ondernemen en de mooie omzet. Ik was congruent aan mijn missie en als soort van frissekoers-vormgever op de boot, leef ik volledig mijn ene ding (uit "Doe één ding" - Gary Keller).


Met een Frisse koers, Frisse kansen

We maken het ons vaak als eenpitter te ingewikkeld, bedenken teveel vanuit ons hoofd ipv ons hart, verliezen het overzicht, bieden teveel aan, richten ons op verkeerde klanten, zetten een belangrijkste salestool (website) niet juist in of worden te afhankelijk maar het kan zoveel simpeler. De les die ik in 2010 geleerd heb (bijna burn-out, relatiebreuk, Koersvast van koers af) wil ik je besparen en daarom heb ik de Frissekoers Training ontworpen en de basis daarvan is simpel, met een frisse koers, frisse kansen!


M'n koersvaste rechterhanden

Seo support - Rick Breeuwer

Met je site goed vindbaar zijn wordt door de eenpitter nog vaak onderschat, als ik je site ontwerp & bouw, dan zet ik Rick in voor een gedegen zoekterm advies en om de vindbaarheid voor je in te stellen. Een goed begin is het halve werk...

Site support - Alex Buijk

Als het ontwerp van je site akkoord is en er allerlei technische zaken ingesteld moeten worden zoals bv redirects van je oude site, je aanmeldformulieren, email-list, betaalknoppen etc, dan zet Alex voor mij de puntjes op de i...

Frissekoers Guiding

Jou op koers helpen om jouw online business effectief op te zetten

Frissekoers Design

Jou helpen om jouw online business effectief vorm te geven

Frissekoers Support

Jou blijven supporten om jouw online business te laten groeien

Cookies